Duhovnost, telo i orijentalni ples

blog-o-trbusnom-plesu

Naše telo uživa u svakoj aktivnosti tako da je bitno da izaberete aktivnost koja vam prija. Škola orijentalnog plesa Anahata vam predlaže da se pokrenete kroz orijentalni ples i da otkrijete da je telo nepresušan izvor zadovoljstva. Učimo kako da pomeramo delove tela odvojeno i nezavisno od ostatka tela, to je isključivo fizički momenat, a potom pomeramo granice uma kroz učenje – različiti delovi tela mogu u različitim ritmovima da prate različite instrumente. To je fenomenalan osećaj kada shvatiš da tvoje telo može da bude čitav orkestar.

Uče se koreografije i samostalno osmišljavanje koreografija, a nakon toga sledi improvizacija i tu stupa na scenu prepuštanje, intuicija i povezanost sa drugim ljudima.

U orijentalnom plesu sloboda pokreta nas oslobađa i približava sebi. Kada počnes da plešeš vidiš i gde zapinješ, tu gde zapinješ, tu je blokada. Ako ne možeš da da podigneš ruku znači da si nešto stavila pod nju i ne puštaš. Nema boljeg načina za otkrivanje emocionalnih blokada od muzike. Pa kada spojimo te dve stvari dobijamo orijentalni ples. Dakle muzika na ovom svetu postoji da bi nam pokrenula energiju na emotivnom nivou. Muzika pokreće emociju, a emocija telo.

Bez obzira na pol i godine bitno je da osoba želi da se okrene unutra ka sebi i oseti najlepše zadovoljstvo.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>