ŠKOLA TRBUŠNOG PLESA ANAHATA

Živimo u vremenu stresa i nemira u kome se tempo života svakodnevno sve više ubrzava. Ne nalazimo vremena da održavamo unutrašnji bilans, već se uglavnom vrtimo u začaranom krugu nekontrolisanih priliva i padova energije. Ono što nam je zaista potrebno jeste da isključimo glave od previše razmišljanja i da se prepustimo mudrosti tela koja nas nepogrešivo vodi tamo, kuda treba, u školu za brzo savladavanje orijentalnog plesa, Anahata.

Škola trbušnog plesa Anahata uspešno deluje na sceni Srbije od 2010. godine, kroz organizacije brojnih orijentalnih večeri, nastupa, koncerata i radionica. Časovi trbušnog plesa kroz sve nivoe: početni, srednji i napredni nivo.

Danas, trbušni ples je popularan u celom svetu i uči se u skoro svakoj zemlji. Škola trbušnog plesa predstavlja zajednicu prijatelja za žene svih uzrasta koji pronalaze radost u muzici i pokretu. Trbušni ples stvara samopouzdanje, jer žene koje uče umetnost često steknu osećaj za osnaživanje i samootkrivanje kroz umetničku crtu izražavanja. Većina trbušnih plesačica ples smatra kao veliki izvor vežbe i sredstvo socijalizacije.

ČASOVI TRBUŠNOG PLESA | TERMINI

SREDA

Početna (februarska) grupa:

od 18:00 do 19:00h

Četvrtak

Početna (septembarska) grupa:

od 17:30 do 18:30h

Srednja grupa:

od 18:30 do 19:30h

Napredna grupa :

od 19:30 do 20:30h

NEDELJA

Početna (februarska) grupa:

od 17:00 do 18:00h

Početna (septembarska) grupa:

od 18:00 do 19:00h

Srednja i napredna grupa:

od 19:00 do 20:00h

ornament-desni
Početni nivo orijentalnog plesa

Namenjen je svima onima koji vole ples uz ritme orijentalne muzike bez obzira na godine. Uz opuštenost, eleganciju i osećaj za ritam, omogućava vam da doživite osećaj ispunjenosti, radosti i ljubav u zanosu. U početnoj grupi se uče osnovne tehnike trbušnog plesa kao što su: talasanje, perkusije, šimi, osnovni koraci, izolovanje delova tela i ruke.

ornament-desni
ornament-desni
Srednji nivo orijentalnog plesa

Srednji nivo orijentalnog plesa obuhvata ponavljanje osnovnih koraka i tehnike i učenje novih kombinacija i akcenata. Rade se koreografije i tako se nastavlja usavršavanje.

Uče se razni stilovi kao što su:

  • Ples sa velom
  • Saidi orijent ples koji se pleše sa štapom, ples se planira i to je oblik folklornog plesa.
  • Baladi trbušni ples izvodi se u masmudi ritmu, a u prevodu znači ples iz „zemlje“. Tu dolaze emocije više do izražaja nego pokreti.
  • Raks Sharki – klasični trbušni ples koji se izvodi uz klasičnu muziku. On odiše elegancijom i prefinjenošću.
  • Eskenderaya – trbušni ples koji se pleše sa melajom (dugački šal). Ovo je ples sa mora, jako je ženstven, koketar i podrazumeva flert sa publikom.
  • Shaabi – trbušni ples koji je vrlo zabavan i moderan, sličan je baladiu, ali se izvodi uz vrži ritam.
ornament-desni
Napredni nivo orijentalnog plesa

U naprednom nivou, plesačica prepoznaje muzički stil koji primenjuje na svoj način i prepoznaje svaku promenu ritma. U naprednom nivou trbušnog plesa se prolaze svi muzički stilovi. Uđite potpuno u svoj unutrašnji i spoljašnji svet ljubavi Anahate i taj osećaj primenite u svakodnevni život.

Bićete uspešni.